Pocetna
Biznis Imenik
Foto Album
Kursna Lista
Desavanja
Novosti
Trail Blazers
Televizija
Marketing
 
  Regional Express
 • Pulska padela na Verudi-VIDEO
  TRŽNICA VERUDA U KULINARSKOM RUHU U subotu, 16. prosinca 2017. godine održao se prigodan program na Tržnici Veruda u organizaciji Pula Sport d.o.o. i Tržnice d.o.o. Pula. Naime, u 10 sati započelo se se u velikoj Pulskoj padeli pripremati jelo pod dirigentskom kuhačom majstora od kužine Budimira Žižovića.  Žižo i gastro tim Rock Caffea pripremli su fažol na šugo s kobasicama, a prve gotove porcije podjeljene su nakon 11 sati, dok su za glazbeni ugođaj zaduženi bili duo Muha i Veco. (Rex/ Marko Zubonja)
 • Djed Mraz i ove godine na motoru stigao do Pule -VIDEO
  DOBRI JE DJEDICA U PULU STIGAO MOTOROM Pulu je danas posjetio Djed Mraz koji je na Portaratu stigao motorom, dok su mu pratnju činili pulski bajkeri, članovi moto kluba IMC Twin Horn. Sam doček upotpunio je i program u kojem su nastupili polaznici Studia glazbene kreativnosti ‘’Čarobna frula’’. Simpatični Djed Mraz susreo se s dogradonačelnicom Elenom Puh Belci, nakon čega se obratio publici te dijelio slatkiše najmlađima. Po završenom programu na Portarati, najsimpatičniji djedica na svijetu svratio je i do svoje kućice na Giardinima koja se nalazi u sklopu Čarobne šume.  Inače, dolazak Djeda Mraza na dva kotača, u organizaciji spomenutog kluba, tradicija je duga preko dvadeset godina, te je dio ovogodišnje manifestacije ''Prosinac u Puli''. Više informacija o ostalim programima manifestacije ''Prosinac u Puli'' možete pronaći na istoimenoj facebook stranici ili na www.prosinacupuli.hr. (rex/ Marko Zubonja)
 • Bina-Istri uručen certifikat ISO 39001 za sigurnost cestovnog prometa
  SVEČANOST ODRŽANA U PROSTORIJAMA POLITEHNIKE U PULI Bina-Istra, koncesionar Istarskog ipsilona, krajem studenog uspješno je dovršila certifikacijski postupak prema međunarodnoj normi "Road Traffic Safety Menagement System". Taj je certifikat rezerviran za vodeće tvrtke u sektoru prometa, a prvi je put dodijeljen na području regije Adria, a time i u Hrvatskoj. Službena dodjela certifikata ISO 39001 za sustav sigurnog upravljanja prometom održana je u petak, 15. prosinca, u prostorijama Studija Politehnike u Puli. Na svečanosti su predstavljeni i novi projekti Bina-Istre i to kroz tri panela praćena kratkim video uradcima. Panel 1: Suvremena tehnologija regulacije prometa Bina-Istri je na održavanje povjerena infrastruktura vrijedna 800 milijuna Eura, a da bi ju održali u dobrom stanju, potrebna su stalna ulaganja. Za izvođenje radova ne može se u potupunosti zatvoriti promet a pri tome treba voditi računa o sigurnosti korisnika kao i samih radnika. S ciljem podizanja razine sigurnosti i kako bi se radovi realizirali na što profesionalniji način, Bina-Istra je uvela suvremenu tehnologiju regulacije prometa. U 2017. godini provedeno je 300.000 sati rada na cesti uz 61 milijun kuna vrijednosti izvedenih radova. Rezultat uloženog truda u 2017. je nula poginulih u prometu i nula ozljeda na radu. Panel 2: Via Dron Patrol U prometu se neke situacije ne mogu predvidijeti (npr. zaustavljeno vozilo zbog kvara u nepreglednom zavoju ili predmet koji je pao sa vozila u kretanju). U takvim slučajevima ključna je brza detekcija takvih situacija. Tehničke službe Bina-Istre pokrenule su inovativan projekt za brzu detekciju incidenata. Implementiran je sustav za nadzor ceste uz pomoć bespilotnih letjelica, dronova koji omogućuje neprekidan nadzor dionice i ubrzanu detekciju incidenata. Panel 3: Edukativni projekt "Ubacite oprez u brzinu" Zajedno sa Policijskom upravom Istarske županije i svih 14 autoškola u Istri, pokrenut je projekt edukacije mladih vozača pod nazivom "Ubacite oprez u brzinu". Cilj projekta je pobuditi svijest mladih vozača o opasnostima u prometu i osigurati dodatnu edukaciju u teorijskom i praktičnom dijelu vožnje. Policijski službenici su u svim autoškolama proveli dodatne edukacije o opasnostima u prometu a Bina-Istra je pokrila troškove cestarine prilikom praktičnog dijela vožnje na autocesti Istarski ipsilon za sve polaznike autoškola. Tijekom 2017. godine više od 1500 mladih sudijelovalo je u ovom edukativnom programu. (Rex/foto: Manuel Angelini)
 • Predstavljen roman ‘Stogodišnje djetinjstvo’ Amira Alagića
  U GALERIJI MAKINA Predstavljanje romana ''Stogodišnje djetinjstvo'' Amira Alagića održano je u petak, 15. prosinca u 20 sati, u galeriji Makina. Predstavljanju su sudjelovali Nenad Popović, Bojan Žižović i Amir Alagić. RIJEČ AUTORA – Stogodišnje djetinjstvo Kada je Slavko Delcaro ugledao pozlaćeni globus na sajmu antikviteta, dječačku uspomenu iz roditeljskog doma svog najboljeg prijatelja Vladimira Strahinje, nije ni slutio da će se otuda raspetljati neobična priča kroz koju će njih dvojica, u svojoj vlastitoj potrazi, nailaziti na dragocjenosti iz iste kuće, razasute i izgubljene po gradu. Prateći tragove, oni će sve dublje zadirati u sebe razotkrivajući vlastite živote, kao i živote onih koji su im prethodili, krčeći put prema trećem glavnom liku ovog romana – Puli, gradu u kojem žive, a koji je u minulom stoljeću, kao golema i strateški važna vojarna, preko glave prevalio pogrome koji su za sobom ostavljali silne promjene, svaki put ga učinivši nekim novim gradom. Unatoč posebnostima, u sudbini grada može se iščitati sudbina svijeta, a u sudbinama likova, sudbina čovječanstva. Amir Alagić rođen je 1977. godine u Banjaluci. Objavio zbirku međusobno povezanih priča Pod istim nebom (2010) te romane Osvetinje (2016) i Stogodišnje djetinjstvo (2017). Priče i pjesme objavljivao u raznim književnim časopisima i zbornicima. Scenarist i redatelj kratkog igranog filma Poigravanja ili Pokvareni bojler (2012). Živi u Puli. (Rex/foto: Manuel Angelini)
 • Revijalna izložba članova povodom 30. obljetnice HDLUI
  GALERIJE LUKA, MUL I ANEX Otvorenje godišnje revijalne izložbe članova HDLU Istre održano je u petak, 15. prosinca u 19 sati u Galeriji Luka, Galeriji MUL i Galeriji Anex. Izložba će biti otvorena do 31. siječnja. Na ovogodišnjoj Revijalnoj izložbi članova HDLU Istre, uz 30.obljetnicu HDLUI, predstavljaju se jednim radom 58 autora: Ljiljana Barković / Nataša Bezić / Tea Bičić / Vedran Bišić / Eugen Borkovsky / Ines Burić Šabanović / Đurica Ciganović / Marin Dimeski / Tanja Draškić Savić / Heda Gärtner / Goran Grofelnik /Olja Grubić / Igor Gustini / Josip Pino Ivančić / Saša Jantolek / Fulvio Juričić / Jadranka Kalenić / Davor Kliman / Julijana Kocanović-Grubić / Slobodan Kokotović-Libero / Branko Kolarić / Vera Kos Paliska / Lada Luketić / Korana Lukić Šuran / Gordana Majnarić / Zvjezdana Marguš Prohaska / Milan Marin / Slavica Marin / Mirjana Matić / Mladen Milotić / Denis Nađ / Marina Orlić / Jadranka Ostić / Karlo Paliska / Tanja Pečanić / Monika Petrović / Nikola Ražov / Alija Rešić / Aleksandra Rotar / Denis Sardoz / Mirta Savani Profeta / Valter Smoković / Rajko Svilar / Vedran Šilipetar / Sonja Škalamera Novak / Adalgisa Škopac / Adrijana Šuran / Noel Šuran / Bernard Teklić / Gorana Težak / Ksenija Tomičić / Dražen Turković / Lara Ušić / Ivona Verbanac / Ljiljana Vlačić / Dorina Vlakančić / Roberta Weissman Nagy / Andrej Zbašnik.   (Rex/foto: Manuel Angelini)
 • Otvorena izložba ‘Ono što se ne-smije’ Roberta Paulette
  IZLOŽBA OSTAJE OTVORENA DO 5.1.2018. "Ono što se ne-smije" naziv je izložbe Roberta Paulette koja je sinoć u 20 sati otvorena u Galeriji Poola. Izložba će biti otvorena sve do 5. siječnja 2018. godine. Robert Pauletta rođen je 1961. godine u Premanturi, a srednju umjetničku školu pod voditeljstvom Ivana Obrovca završio je u Puli. Diplomirao je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Ferdinanda Kulmera 1985. 2013. godine zajedno s kolegama B. Šumonjom i T. Bičić pokreće rad galerije Poola u kojoj je i održano sinoćnje otvorenje izložbe. (Rex/foto: Manuel Angelini)
 • Premantura: Nestala starija ženska osoba
  POTRAGA SE NASTAVLJA I DANAS U petak 15.12. u popodnevnim satima zaprimljena je dojava o nestanku starije ženske osobe koja se udaljila od kuće u Premanturi. U akciji traganja i spašavanja sudjelovali su policijski službenici, vatrogasci i članovi HGSS-a. Tijekom jučerašnjeg dana tražena osoba nije pronađena te će akcija potrage biti nastavljena danas (subota, 16.12.) u jutarnjim satima. (Rex/foto arhiva)
 • Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod mjesta Buići
  FRONTALNI SUDAR DVAJU VOZILA Dana 15.12. oko 13:40 sati dogodila se prometna nesreća – sudar između dva vozila, na cesti Baderna – Poreč (DC 302) kod mjesta Buići. Na mjesto nesreće upućeni su djelatnici HMP Poreč, JVP Poreč, policije i Istarskih cesta. Jedna je osoba smrtno stradala a jedna je prevezena u OB Pula na daljnju medicinsku obradu. Zbog prometne nesreće cesta je bila zatvorena za sav promet do 16:20 sati. (Rex)
 • Policija All Stars pobjednik malonogometnog turnira „Život bez droge je prva liga “-VIDEO
  UČENIK TONI GERŠIĆ POBJEDNIK U IZVOĐENJU PENALA U OŠ "Veli Vrh" u Puli održan je peti po redu malonogometni turnir „Život bez droge je prva liga – senza droga siamo tutti campioni“ na kojem su sudjelovali predstavnici Istarske policije, Grada Pule, i profesori tjelesnog odgoja pulskih osnovnih škola. Dečki iz policije nastupili su u žutim majicama a dečki iz Grada Pule i profesori zajedno u narančastim majicama u ekipi nazvanoj "Sportska agencija Grada Pule". Nogometna revijalna utakmica održana je  u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u sklopu kampanje Istarske županije "Bježi/Via", kao zajednička aktivnost  Policijske uprave istarske, Istarske županije, grada Pule i Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule. Sve je sudionike na otvorenju pozdravio županijski koordinator kampanje Bježi/Via Diego Bosusco Ptica, poželivši svima puno sreće i sportskog druženja. U revijalnoj su utakmici naposlijetku slavili Policija All stars pred Sportskom Agencijom Grada Pule. Njima su pobjedničke nogometne lopte uručili zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić. Obje su ekipe potom svoje lopte darovale Školi za odgoj i obrazovanje koju pohađaju djeca sa posebnim potrebama. Također, učenici Velog Vrha sudjelovali su u natjecanju u izvođenju penala. Svoje su umijeće pokazali David Grgorović, Toni Geršić, Niko Vidajić, Mateo Gavrić, Karlo Šterpin, Ian Gotal, Laura Orbanić, Luana Orbanić, Sandra Rojnić, Lissa Ladislović, Matteo Lisica, Astrid Mirković i Lana Perhat. Naposlijetku je u uzbudljivom konačnom dvoboju Toni Geršić bio uspješniji ispred Karla šterpina te je postao najboljim izvođačem penala ovogodišnjeg turnira. Sebi osobno i svojoj školi također je osvojio po jednu nogometnu loptu. Čestitamo svim sudionicima i zahvaljujemo učenicima i profesorima škole Veli Vrh na gostoprimstvu. (J. Vitasović/ Manuel Angelini)  
 • Vikend oblačan, u nedjelju kiša
  PONEDJELJAK RAZVEDRAVANJE U DRUGOM DIJELU DANA Subota nam je osvanula uz pretežno oblačno vrijeme, na Kvarneru i oko Učke uz mogućnost mjestimične slabe kiše. Ujutro valja očekivati maglu i nisku naoblaku koja se može zadržati veći dio dana. Puhat će većinom slab, tek rijetko umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 4 do 14 °C, dnevne vrijednosti između 16 i 21 °C. Nedjelja 22.listopada donosi pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, a moguć je i grmljavinski pljusak s obilnijim oborinama, naročito na Kvarneru u drugom dijelu dana. Sa zahladnjenjem u noći na ponedjeljak u višem gorju može pasti malo snijega. Puhat će većinom umjeren, na otvorenom moru prolazno jak jugozapadnjak i jugo. U noći na ponedjeljak zapuhat će jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Temperature zraka ujednačene, dnevne vrijednosti kretat će se između 16 i 20 °C. Ponedjeljak donosi pretežno oblačno vrijeme, u drugom dijelu dana uz postupno kidanje naoblake. Slabih oborina može biti još u noći. Puhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Na moru zapadne Istre umjeren i jak sjeverozapadnjak. Minimalne temperature zraka od 7 do 11 °C, dnevne između 14 i 17 °C. (rex 7 Manuel Angelini)  

  Slovenija
24 Ur
Delo
Dnevnik
Mladina

RTV Slovenija
STA
Zurnal 24
  Hrvatska
24 Sata
BBC (Hrvatski)
Cro Portal
Dnevnik
Glas Amerike (Hrvatski)
Index
Jutarnji

Klik
Nacional
Net
Regional Magazin
T Portal
Vecernji List
  Bosna i Hercegovina
24 Sata
Dnevni Avaz

Glas Amerike (Bos.)

Haber
Nezavisne Novine

  Srbija
B92
BBC (Srpski)
Beta
Blic
Danas
Glas Amerike (Srpski)
Glas Javnosti
Kurir
Mondo

PC Press
Pink
Politika
Press
RTS
RTV
Svet
Tanjug
Vecernje Novosti
  Crna Gora
Vijesti

 
  Makedonija
Vesti

 
© 2004-2009 pdxyu.com. Sva prava zadržana.